Україна експортувала 6,9 мільйона тонн зерна - Держспоживслужба

Україна експортувала 6,9 мільйона тонн зерна - Держспоживслужба

Укрінформ
Експорт зерна з початку 2018/2019 маркетингового року сягнув 6,88 мільйона тонн, з них понад 3,7 мільйона тонн пшениці.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби з посиланням на департамент фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва.

“З початку поточного маркетингового року Україна експортувала 6,88 млн тонн зернових культур, зокрема, понад 3,7 млн тонн пшениці, у тому числі 2,2 млн тонн продовольчої та понад 1,5 млн тонн фуражної, понад 1,6 млн тонн ячменю та понад 1,3 млн тонн кукурудзи”, - ідеться в повідомленні. 

У відомстві зазначають, що аналогічний період минулого маркетингового року було експортовано понад 7,8 млн тонн зернових, зокрема, понад 4,1 млн тонн пшениці, у тому числі майже 2 млн тонн продовольчої та 2,2 млн тонн фуражної пшениці, 2,4 млн тонн ячменю та понад 1,1 млн тонн кукурудзи.

Читайте також: Експерти сказали, на скільки може здорожчати хліб

Також, за інформацією прес-служби, з початку нинішнього маркетингового року вже експортовано 1,2 млн тонн олійних культур, у тому числі 1,1 млн тонн ріпаку та 0,05 млн тонн сої. 

Як повідомляв Укрінформ, станом на 6 вересня українські хлібороби намолотили 34,8 млн тонн зернових та зернобобових культур при врожайності 34,6 центнера з гектара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-