Ціна соціальних сортів хліба не зростатиме - Харківська ОДА

Ціна соціальних сортів хліба не зростатиме - Харківська ОДА

Укрінформ
Серпнева посуха вплине на урожай, але ціна хліба соціальних сортів не підвищиться.

На цьому наголосив директор Департаменту агропромислового комплексу Харківської ОДА Олександр Нездюр, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У серпні лише на одному тижні пройшли дощі, і то не в кожному з 27-ми районів області. Це не могло не позначитися на врожаї. Можливо, ми не зберемо такий рекордний урожай, як минулого року, але у будь-якому разі ціна на хліб не зросте. Голова Харківської ОДА Юлія Світлична досягла домовленостей з пекарями регіону про те, що ціна на соціальні сорти хліба впродовж року зростати не буде", - зазначив Нездюр.

Читайте також: Експерти сказали, на скільки може здорожчати хліб

За його словами, завершено збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Загалом ці культури зібрано на площі 758 тис. га, або 75% до прогнозу. Намолочено майже 2,4 млн тонн при середній урожайності 31,4 ц/га. Однієї тільки озимої пшениці зібрали більше 1,7 млн тонн, незважаючи на складні погодні умови.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про використання досягнень учених-селекціонерів, Нездюр розповів, що в департаменті налагоджено тісні зв'язки з Інститутом рослинництва Академії аграрних наук України ім. Юр'єва (Харків), де виводять, з-поміж іншого, сорти рослин, стійкі до змін клімату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-