У Нафтогазі пояснили, звідки взялася інформація про “ненадійного транзитера”

У Нафтогазі пояснили, звідки взялася інформація про “ненадійного транзитера”

Укрінформ
Дезінформація як проти України, так і проти конкретно НАК "Нафтогаз України" про ненадійність українського транзитера є елементом економічної війни Росії проти України.

Про це Укрінформу повідомили в Центрі досліджень енергетики з посиланням на головного комерційного директора групи Нафтогаз Юрія Вітренка.

"Частиною цієї кампанії з дезінформації є питання виокремлення газотранспортної системи України (ГТС) із складу державної компанії Нафтогаз. Наразі Нафтогаз не може здійснити виокремлення ГТС через те, що ПАТ «Газпром» відмовляється змінювати поточний транзитний контракт. При цьому Газпром використовує цю затримку як привід для заяв про ненадійність українського транзитера", - акцентував Вітренко.

Однак, за його словами, під час останніх тристоронніх переговорів Єврокомісія підтвердила свою підтримку позиції Нафтогазу: з повним виділенням ГТС доведеться зачекати до кінця 2019 року, коли спливає чинний контракт з Газпромом.

Читайте також: Нафтогаз візьме участь у тристоронніх переговорах щодо транзиту газу Україною

Головний комерційний директор групи Нафтогаз наголосив, що немає жодних обмежень української ГТС для того, щоб не задовольнити повністю підвищений попит Європи у газі. За його словами, потужність української ГТС дозволяє постачати в країни Європи 142,5 млрд кубометрів, між тим у 2017 році було транспортовано всього 93 млрд кубометрів.

Як раніше заявляв Вітренко, після завершення будівництва газопроводу “Північний потік-2” Росії більше не буде потрібна українська газотранспортна система (ГТС) для транзиту блакитного палива.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-