Нафта дешевшає через ослаблення загрози шторму

Нафта дешевшає через ослаблення загрози шторму "Гордон"

Укрінформ
Ціни на нафту в середу знижуються після того, як ущухли побоювання різкого зниження видобутку у зв'язку зі штормом "Гордон" у Мексиканській затоці.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,42% - до 77,84 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,7% - до 69,38 долара за барель.

Читайте також: Відома компанія стала інвестрадником з приватизації трьох держпідприємств

Напередодні нафтові ціни зростали на 1,7-2%. Brent в ході торгів перевищувала позначку 79 доларів за барель, відновивши максимум з 10 липня в 79,72 долара за барель.

Зростання цін було спровоковане новинами про наближення шторму "Гордон" до американського узбережжя в Мексиканській затоці. Компанія Anadarko Petroleum повідомила в понеділок, що евакуювала персонал і зупинила роботу двох бурових установок у Мексиканській затоці.

Однак у вівторок увечері "Гордон" змінив напрямок і розвернувся на схід від берега, зменшивши загрозу призупинення видобутку в західній частині затоки, повідомляє агентство Рейтер.

За словами аналітика OANDA Стівена Іннеса (Stephen Innes), думку якого наводить агентство, багато трейдерів "в останні 24 години були спіймані на відкритті довгих позицій, і вони помилялися". "Ціни значно відскочили назад після того, як стало зрозуміло, що втрати від бурі будуть значно менші", - додав аналітик.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 77,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,80 долара за барель, що на 37 центів нижче від рівня закриття торгів ($78,17).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-