Нафта WTI дорожчає через загрозу буревію

Нафта WTI дорожчає через загрозу буревію

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок торгуються без єдиної динаміки, вартість нафти марки Brent слабко знижується після зростання напередодні, тоді як WTI зростає в ціні через закриття двох бурових платформ Anadarko Petroleum Corp у Мексиканській затоці напередодні тропічного шторму "Гордон".

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Ціна листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $0,02 (0,03%) - до $78,13 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $0,51 (0,66%) - до $78,15 за барель.

Вартість ф'ючерсу на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на $0,33 (0,44%) - до $70,11 за барель. У понеділок торги WTI не проводилися через святкування Дня праці у США, а в п'ятницю контракти знизилися в ціні на $0,45 (0,64%) - до $69,80 за барель.

Anadarko Petroleum Corp повідомила в понеділок, що евакуювала персонал і зупинила роботу двох бурових установок у Мексиканській затоці напередодні наближення до американського узбережжя буревію "Гордон".

"Ми уважно стежимо за погодними умовами в східній частині Мексиканської затоки, і для забезпечення безпеки людей ми евакуювали весь персонал з об'єктів Horn Mountain і Marlin. Ми також зупинили роботу обох платформ", — повідомила компанія на своєму сайті. Зниження бурової активності у США, як правило, позитивно позначається на нафтових цінах, оскільки сигналізує про можливе зниження обсягів видобутку і поставок.

При цьому нафта Brent дешевшає на тлі зниження побоювань інвесторів щодо скорочення поставок іранської нафти. США у травні оголосили про вихід з угоди з Іраном про ядерну програму, досягнутої "шісткою" міжнародних посередників у 2015 році, і про відновлення всіх санкцій проти Ірану, у тому числі і вторинних, тобто відносно інших країн, що ведуть бізнес з Іраном.

Читайте також: Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США і країнах ОПЕК

Як повідомляє агентство Рейтер, влада Індії дозволила своїм державним нафтопереробним компаніям імпортувати іранську нафту, якщо Тегеран зобов'язується доставляти її на своїх танкерах. У Китаї НПЗ також перекладають зобов'язання з доставки сирої нафти на іранську танкерну компанію National Iranian Tanker Co (NITC). "Це може означати, що два найбільші імпортери нафти в Азії планують продовжити закупівлі в Ірані, незважаючи на тиск Вашингтону", — додає агентство.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 78,03 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 78,20 долара за барель, що на 5 центів вище рівня закриття торгів ($78,15).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-