Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США і країнах ОПЕК

Нафта дешевшає на тлі зростання видобутку в США і країнах ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок знижуються на тлі зростання видобутку сировини в США і країнах ОПЕК.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,14% - до 77,53 долара за барель, жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI скоротилася на 0,19% - до 69,67 долара за барель.

За даними серпневої доповіді ОПЕК, країни-учасниці картелю в липні збільшили видобуток нафти на 40,7 тисячі барелів на добу в порівнянні з червнем - до 32,323 мільйона барелів на добу. Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на дані свого опитування, видобуток ОПЕК у серпні зріс до максимуму 2018 року в 32,79 мільйона барелів на добу. Зростання бло багато в чому обумовлене більш активним видобуванням лівійської нафти, додає агентство.

Читайте також: Польща розраховує на рішення арбітражу по ціні на газ з РФ до кінця року

В неділю агентство Блумберг також повідомило з посиланням на джерела, що видобуток нафти в Лівії стабілізувався на рівні понад 1 мільйон барелів на добу з середини липня - після закінчення бойових дій у зонах, де розташована більшість об'єктів для транспортування нафти.

У США видобуток нафти в червні досягнув нового рекордного значення - 10,674 мільйона барелів на добу, що на 2,2% більше, ніж за місяць перед тим, повідомило наприкінці минулого тижня управління енергетичної інформації міненерго країни (EIA). Попередній рекорд було встановлено в квітні і становив 10,475 мільйона барелів нафти на добу.

Незважаючи на це, аналітики очікують зростання цін на нафту через введення санкцій США проти Ірану. На думку аналітика OANDA Стівена Іннеса (Stephen Innes), вартість Brent буде підтримана тим, що санкції США проти іранського нафтового сектора в кінцевому підсумку призведуть до зменшення пропозиції на ринку".

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 77,42 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 77,71 долара за барель, що на 7 центів вище за рівень закриття торгів ($77,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-