АМКУ перевірить Фонд держмайна щодо захисту економічної конкуренції

АМКУ перевірить Фонд держмайна щодо захисту економічної конкуренції

Укрінформ
В Антимонопольному комітеті України 14 вересня відбудеться засідання з метою перевірки Фонду держмайна щодо дотримання ним вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час створення єдиної бази звітів про оцінку.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Підставою для перевірки стали численні звернення до АМКУ.

"14 вересня 2018 року під керівництвом державного уповноваженого Комітету Агії Загребельської буде проведено робочу зустріч з метою здійснення всебічної та об’єктивної перевірки Фонду державного майна України щодо дотримання ним вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час створення, впровадження та функціонування єдиної бази звітів про оцінку та підключення до неї електронних майданчиків", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: НАЗК внесло припис главі Антимонопольного комітету

Зазначається, що питання буде порушене у зв'язку з численними зверненнями громадян, суб’єктів оціночної діяльності, громадських організацій, народних депутатів та публікаціями у ЗМІ.

"У зв’язку із численними надходженнями звернень громадян, суб’єктів оціночної діяльності, громадських організацій, народних депутатів України та публікаціями у засобах масової інформації та соціальних мережах Комітетом розпочато перевірку Фонду державного майна України щодо дотримання ним вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час створення, впровадження та функціонування єдиної бази звітів про оцінку та підключення до неї електронних майданчиків", - зазначили в Антимонопольному комітеті.

Повідомляється, що на зустріч запрошено зацікавлених осіб, зокрема, суб’єктів оціночної діяльності, нотаріусів, представників громадськості та органів державної влади.

Наприкінці липня 2018 року Антимонопольний комітет розпочав перевірку Фонду держмайна щодо дотримання вимог законодавства про захист економічної конкуренції під час створення, впровадження та функціонування єдиної бази звітів про оцінку та підключення до неї електронних майданчиків.

Відповідно до наказу ФДМУ від 17 травня 2018 року реєстрація звітів про оцінку в Єдиній базі даних звітів про оцінку та їх використання почала здійснюватись через авторизовані електронні майданчики. На момент відкриття бази єдиним посередником було визначено фірму «Ві Ай Пі Департамент».

Проте пізніше запрацювали іще чотири електронних майданчики – "ОЦІНКА.online", «Експрес оцінка», «Професійна оцінка» та «Реєстр оцінки».

За даними ФДМУ, у Єдиній базі звітів про оцінку та електронних майданчиків станом на 29 серпня було зареєстровано 45 350 звітів. Причому, їх кількість зросла у півтора раза протягом останніх двох тижнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-