В Україні зросло виробництво пива та солоду - експерти

В Україні зросло виробництво пива та солоду - експерти

Укрінформ
В Україні за сім місяців 2018 року було вироблено 111,4 мільйона декалітрів пива і 204,9 тисячі тонн солоду, що, відповідно, на 2,9% та 6,6% більше, ніж за аналогічний період торік.  

Про це Укрінформу повідомила голова галузевого об'єднання пивоварів та виробників безалкогольних напоїв (компанія «Укрпиво») Галина Коренькова.

"За оцінкою "Укрпива", за 7 місяців 2018 року було вироблено 111,4 млн дал, пива, що на 2,9% більше, ніж за аналогічний період 2017 року, а виробництво солоду становило 204 945 тонн - на 6,6% більше", - йдеться у повідомленні.

У галузевій асоціації зазначають, що у 2017 році експорт пива зріс на 49,4%, або на 3,3 млн дал в натуральному виразі, і позитивна тенденція триває у 2018 році.

Принагідно зазначається, що й солод українського виробництва активно постачають на експорт.

Читайте також: Виробництво цукру зменшиться не так критично, як очікувалось - профільна асоціація

Зростання попиту на українське пиво за межами нашої країни пов’язане з його високою якістю, різноманітністю сортів та стилів пивоваріння, які демонструють українські великі, середні і малі пивоварні. Якщо не будуть запроваджуватися нові податки та інші регуляторні обмеження, Укрпиво прогнозує подальше поступове зростання пивоварної галузі, зайнятості у ній, розвиток суміжних галузей та зростання експортного потенціалу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-