В Україні зросло виробництво пива та солоду - експерти
Про це Укрінформу повідомила голова галузевого об'єднання пивоварів та виробників безалкогольних напоїв (компанія «Укрпиво») Галина Коренькова.
"За оцінкою "Укрпива", за 7 місяців 2018 року було вироблено 111,4 млн дал, пива, що на 2,9% більше, ніж за аналогічний період 2017 року, а виробництво солоду становило 204 945 тонн - на 6,6% більше", - йдеться у повідомленні.
У галузевій асоціації зазначають, що у 2017 році експорт пива зріс на 49,4%, або на 3,3 млн дал в натуральному виразі, і позитивна тенденція триває у 2018 році.
Принагідно зазначається, що й солод українського виробництва активно постачають на експорт.
Зростання попиту на українське пиво за межами нашої країни пов’язане з його високою якістю, різноманітністю сортів та стилів пивоваріння, які демонструють українські великі, середні і малі пивоварні. Якщо не будуть запроваджуватися нові податки та інші регуляторні обмеження, Укрпиво прогнозує подальше поступове зростання пивоварної галузі, зайнятості у ній, розвиток суміжних галузей та зростання експортного потенціалу.