Виробництво цукру зменшиться не так критично, як очікувалось - профільна асоціація

Виробництво цукру зменшиться не так критично, як очікувалось - профільна асоціація

Укрінформ
При скороченні посівних площ на 20 тисяч гектарів у поточному році, стан самих цукрових буряків виявився кращим, ніж минулого сезону. Відповідно, скорочення виробництва буде не настільки критичним. 

Про це розповіла керівник аналітичного відділу Національної асоціації цукровиків України Руслана Бутило в ході конференції «Торгівля та експорт цукру 2018», повідомляє кореспондент Укрінформу.   

За її словами, у поточному році очікується виробництво 1,9 млн тонн цукру українського виробництва. 

"При споживанні 1,3-1,4 млн т ми матимемо 500-600 тонн цукру для поставок на міжнародні ринки”, - наголосила експерт.

Вона також зауважила, що цукровий ринок є циклічним і за роками дефіциту зазвичай ідуть роки профіциту. Тож, внаслідок падіння ціни на внутрішньому та зовнішньому ринках, в Україні скоротилася кількість посівних площ, а відповідно і скоротиться кількість заводів, які працюватимуть у поточному сезоні. 

“Орієнтовно, на цей рік матимемо 42 працюючі заводи. У будь-кому випадку, це менше, ніж в минулому сезоні - тоді було 46 заводів. Але не варто вважати, що це занепад”, - наголосила Руслана Бутило.

Читайте також: Експорт українського цукру скоротиться на 25% - профільна асоціація

Як повідомляв Укрінформ, у 2017/2018 маркетинговому році (МР) в Україні 46 цукрових заводів наварили 2,14 млн т цукру. У 2016/2017 МР було виготовлено 2,008 млн т цукру, працювало 42 цукрові заводи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-