Газпром направив відповідь на

Газпром направив відповідь на "транзитний" позов Нафтогазу

Укрінформ
Російський "Газпром" направив відповідь за позовом Нафтогазу України в арбітражі Стокгольма з перегляду тарифу на транзит газу.

Про це йдеться в опублікованій на сайті "Газпрому" Консолідованій проміжній скороченій фінансовій звітності, підготовленій відповідно до міжнародних стандартів фінансової звітності (МСФЗ).

"10 липня 2018 року НАК "Нафтогаз України" подала в Арбітражний інститут Торговельної палати м. Стокгольма, Швеція прохання про арбітраж з вимогою про перегляд тарифу на транзит газу через територію України з 18 березня 2018 року і про стягнення з ПАТ "Газпром" суми у розмірі 11 580 млн дол. США за період з 18 березня 2018 року до закінчення терміну дії чинного контракту на транзит (до 31 грудня 2019 року). ПАТ "Газпром" подало відповідь на прохання про арбітраж 14 серпня 2018 року. Процесуальний графік в даний час не складений", – йдеься в документі.

Читайте також: Газпром підтвердив арешт своїх активів у Голландії через борг перед Нафтогазом

Нагадаємо, на початку липня 2018 року "Нафтогаз України" направив у Стокгольмський арбітраж вимогу про перегляд тарифу на транзит газу з березня 2018 року. Підставами стали істотні зміни на газовому ринку Європи, а також невідповідність тарифу європейському рівню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-