Транші МВФ не мають прямого впливу на курс гривні  — Нацбанк

Транші МВФ не мають прямого впливу на курс гривні — Нацбанк

Укрінформ
Приїзд місії Міжнародного валютного фонду і згодом виділення Україні траншей не є визначальним чинником для курсоутворення в короткостроковій перспективі.

Про це у ході круглого столу "Що станеться з гривнею восени?" сказав заступник глави Національного банку України Олег Чурій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"МВФ не є визначальний для курсоутворення у короткостроковій перспективі. Це більше довгострокова програма, яка впливає на фінансову стабільність, на можливість НБУ якимось чином брати (у торгах - ред.) участь на ринку для згладжування коливань. Але в короткостроковій перспективі ми не помітили, що є такий вплив (на курс - ред.)", - сказав Чурій.

Читайте також: Мільярд для України: дипломат каже, угоду з ЄС підпишуть найближчим часом

Як повідомляв Укрінформ, в Україні чекають на приїзд місії МВФ у період з 6 по 19 вересня. У березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) у загальному обсязі 17,5 млрд дол. на термін чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала у березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) - у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) - у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) - у квітні 2017 року. Міністерство фінансів за січень-червень 2018 року у рамках погашення державного боргу сплатило 104,726 млрд гривень, у тому числі зовнішнього - 23,765 млрд. У Мінфіні зазначають, що зовнішні запозичення у першому півріччі становили 2,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-