ЄБРР надав $20 мільйонів українській компанії для розвитку точного землеробства

ЄБРР надав $20 мільйонів українській компанії для розвитку точного землеробства

Укрінформ
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав кредит у 20 мільйонів доларів США для поповнення оборотного капіталу компаніям "Зерно-Агротрейд" і "Цукорагропром", що входить до складу агропромислового холдингу "Астарта".

Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов на своїй сторінці в Facebook.

"ЄБРР надав кредит на поповнення оборотного капіталу в сумі $20 млн ТОВ «Зерно-Агротрейд» та ТОВ «Цукорагропром», що належать «Астарта Груп», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що Астарта буде впроваджувати сучасні IT-рішення, необхідні для точного землеробства, яке вона розвиває в Україні. Ці сучасні сільськогосподарські технології дозволять підвищити врожайність сільськогосподарських культур і зменшити використання мінеральних добрив на 15%.

За словами Усова, протягом наступних трьох років Астарта планує збільшити площу земель, на яких вона буде використовувати технології точного землеробства.

Читайте також: Ощадбанк на мільярд збільшив кредитний портфель для малого бізнесу

В контексті даного проекту, наголосив Усов, Астарта також запропонує високоякісну комплексну програму навчання для випускників шкіл і студентів, що бажають працювати в сільськогосподарському секторі України.

Як відомо, агропромхолдинг "Астарта", найбільший виробник цукру в Україні з часткою вітчизняного виробництва близько 25%, земельний банк якого складає 245 тис. га, у першому півріччі 2018 року скоротив чистий прибуток вдвічі в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року.

Фото: Усов, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-