Уряд схвалив рішення про запуск роботи Морської адміністрації

Уряд схвалив рішення про запуск роботи Морської адміністрації

Укрінформ
Кабмін на засіданні 22 серпня прийняв рішення про початок здійснення Державною службою морського та річкового транспорту України (Морською адміністрацією) повноважень та функцій, покладених на неї відповідно до постанови уряду.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

"6 вересня минулого року, за ініціативи Мінінфрастуктури, Кабмін схвалив історичне рішення про створення Державної служби морського та річкового транспорту (Морська адміністрація). Весь цей час відбувались досить об’ємні та кропіткі підготовчі процеси, затверджено структуру, призначено керівника, і на сьогодні вже 30% вакансій заповнено. Наразі Морська адміністрація повністю готова до виконання покладених на неї завдань", - написав у Facebook заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

Морська адміністрація є єдиним центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра інфраструктури.

Морська адміністрація мала розпочати свою роботу з 1 серпня 2018 року. Держорган буде координувати роботу 13 морських портів і здійснювати безпеку судноплавства.

Читайте також: Відбулась нарада щодо відновлення повноцінної роботи аеропорту «Ужгород»

Як повідомлялося, в середині квітня 2018 р Кабінет міністрів України строком на 5 років (з випробувальним терміном шість місяців) призначив Дмитра Петренка головою Морської адміністрації.

З ініціативою створення Морської адміністрації Міністерство інфраструктури виступило у вересні 2016 року. У вересні 2017 року Кабінет міністрів вирішив створити Держслужбу морського і річкового транспорту України. Передбачається, що штат нового органу становитиме 226 осіб, у тому числі центрального апарату - 165 осіб за рахунок такого скорочення чисельності Державної служби з безпеки на транспорті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-