Національне агентство підтвердило високий кредитний рейтинг аеропорту «Бориспіль»

Національне агентство підтвердило високий кредитний рейтинг аеропорту «Бориспіль»

Укрінформ
Національне уповноважене рейтингове агентство IBI-Rating підтвердило дуже високий рівень кредитоспроможності міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Про це повідомляє IBI-Rating.

"Національне уповноважене рейтингове агентство IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу ДП «МА «Бориспіль» на рівні uaAA+ зі збереженням прогнозу «позитивний», що вказує на можливість підвищення рейтингу при збереженні зростаючої динаміки ключових показників фінансово-господарської діяльності підприємства", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що «Бориспіль» має стратегічне значення та утримує статус основного аеропорту країни з найпотужнішою сучасною інфраструктурою, а його операційні показники демонструють стійку динаміку покращення. 

"Кількість авіарейсів, виконаних через аеропорт, за  результатами 2017 року зросла на 17,7% - до 87,5 тис., а за 3 міс. 2018 року зростання становило 9,9% - до 20,2 тис. Загальний пасажиропотік збільшився до 10,55 млн пасажирів (+22,1%), що є рекордним значенням за весь період діяльності. У І кварталі 2018 року пасажиропотік збільшився на 15,3% і склав 2,31 млн пасажирів", - повідомляє IBI-Rating. 

Крім того, у агентстві пояснюють нарощення пасажиропотоку реалізацією «хабової» стратегії розвитку, залученням нових авіаперевізників, підвищенням рівня сервісу. 

Читайте також: Адміністрація морських портів у І півріччі отримала 1,3 мільярда чистого прибутку

IBI-Rating стверджує, що покращення ефективності управління та оптимізація бізнес-процесів створює потенціал для подальшого розвитку підприємства. 

"Зростаюча динаміка авіаперевезень сприяє росту чистого доходу ДП «МА «Бориспіль», обсяг якого за 2017 рік склав 3 870 млн грн (+15,4%), а за 3 міс. 2018 року - 922 млн грн (+3,1%). Чистий прибуток за 2017 рік збільшився на 24,9% - до 1 731,4 млн грн. Показники рентабельності оцінюються як дуже високі", - йдеться у повідомленні.

За інформацією IBI-Rating,  протягом 2017 року та січня-березня 2018 року обсяг боргу (зобов'язань за банківськими кредитами та субкредитною угодою) аеропорту «Бориспіль» знижувався і на 31 березня 2018 року становив 1 715,7 млн грн в еквіваленті.  

Зазначається, що прив'язка аеропортових зборів до іноземної валюти значно знижує чутливість до валютного ризику за валютними кредитами. Станом на березень 2018 року питома вага власного капіталу аеропорту «Бориспіль» у структурі джерел фінансування його діяльності підвищилася до 71%, що вказує на посилення рівня фінансової незалежності. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-