Продовольча організація ООН призначила нового координатора програм в Україні

Продовольча організація ООН призначила нового координатора програм в Україні

Укрінформ
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FАО) призначила нового координатора програм в Україні.

Про це Укрінформу повідомили з прес-служби Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. 

"Хушнід Саттаров, фахівець з великим досвідом в управлінні проектами, аналітиці даних та плануванні гуманітарних програм, почав виконувати обов’язки координатора програм ФАО в Україні. Він замінив на цій посаді Фарруха Тоїрова, який нещодавно був призначений заступником представника FАО в Пакистані", - йдеться у повідомленні.

Саттаров є громадянином Узбекистану, володіє ступенем магістра з громадського управління та адміністрування Лундського університету у Швеції, а також вивчав міжнародну політику в Університеті Джавахарлала Неру в Індії.

До FАО Хушнід Саттаров працював більше 10 років у таких міжнародних спонсорських організаціях та агенціях з питань розвитку, як «Польська гуманітарна діяльність», «Оксфам ГБ», «Людина в біді» та різних установах Організації Об'єднаних Націй. Він займався гуманітарною діяльністю на постраждалих від конфлікту територіях в Україні та Ємені.

Хушнід ознайомився з поточною економічною і політичною ситуацією в Україні завдяки трьом рокам роботи в Києві, а також у східних областях країни. Тут він керував програмою з надання надзвичайної допомоги переселенцям і вразливим верствам населення. Крім роботи координатора гуманітарної програми, він керував великомасштабними проектами в сфері раннього відновлення, забезпечення готовності до стихійних лих і зниження ризиків. 

Читайте також: Оборот агропродукції між Україною та ЄС за півроку сягнув $4 мільярдів - експерти

Майбутня діяльність FАО в Україні, де сільське господарство є провідним сектором економіки, з-поміж іншого, буде зосереджена на забезпеченні продовольчої безпеки та харчування шляхом підтримки національної політики в сфері продовольчої безпеки, надання допомоги малому та середньому бізнесу, просування сталого управління природними ресурсами і збільшення продуктивності сільського господарства та його конкурентоспроможності.

Одним з перших завдань Саттарова буде реалізація нового проекту на сході України, що фінансується Європейським Союзом. В рамках цього проекту місцева команда FАО сприятиме відновленню малого і середнього агробізнесу, а також відродженню пошкоджених ланцюжків доданої вартості.

Робота буде зосереджена на зміцненні системи дорадчих послуг, сприянні в доступі до зовнішнього фінансування та інвестицій, передачі обладнання і створенні асоціації виробників сільськогосподарської продукції. Ці заходи мають на меті пожвавити ринок праці в сільськогосподарському секторі та зміцнити економіку у цілому.

Паралельно команда продовжить роботу над чотирирічним проектом, фінансованим Глобальним екологічним фондом, що спрямований на вдосконалення законодавчої та інституційної бази для більш стійкого управління природними ресурсами в лісостеповій зоні України.

Фото: сайт Agroperspectiva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-