Через Укрпошту здійснюється майже 28% грошових переказів в Україні

Через Укрпошту здійснюється майже 28% грошових переказів в Україні

Укрінформ
За січень-червень через платіжну систему «Поштовий переказ» Укрпошти здійснено 27,99% усіх переказів в Україні.

Про це йдеться у звіті НБУ за результатами діяльності в Україні систем переказу коштів, створених резидентами та нерезидентами, за 1 півріччя 2018 року, інформує прес-служба поштового зв'язку.

"За 6 місяців 2018 року за допомогою систем, створених банківськими та небанківськими установами – резидентами, в межах України переказано 69,34 млрд грн або 2 595,2 млн дол. США (в екв.). В тому числі через систему «Поштовий переказ» – у межах України переказано 20,3 млрд грн, здійснено транскордонних переказів на суму  1,2 млрд грн", - йдеться у повідомленні.  

Читайте також: Картки одного з українських банків тимчасово не працюватимуть

Через небанківські платіжні системи було здійснено 92% переказів, а через системи, створені банками в Україні - всього 8%.

За даними Нацбанку, в Україні діє 12 систем переказів коштів, створених небанківськими установами, 8 систем, створених банками та 8 внутрішньобанківських систем.

Як раніше повідомляла прес-служба Укрпошти, система "Поштовий переказ" за дев'ять місяців 2017 року стала лідером по грошових переказах: за три квартали через неї було переказано $940 млн, що на 13% більше, ніж 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-