Нафта дешевшає на тлі даних про запаси у США

Нафта дешевшає на тлі даних про запаси у США

Укрінформ
Ціни на нафту в середу знижуються, реагуючи на статистику Американського інституту нафти (API), згідно з якою запаси цього виду сировини у США за минулий тиждень несподівано зросли.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Вартість жовтневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,22% - до 72,3 долара за барель, вересневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,48% - до 66,72 долара за барель.

"Нафтові ціни опустилися після того, як дані API... показали несподіване зростання запасів нафти за минулий тиждень", - наводить агентство Рейтер слова інвестиційного аналітика Rivkin Securities Вільяма О'Лафліна (William O'Loughlin).

У ніч на середу API повідомив, що за тиждень по 10 серпня комерційні запаси нафти у США піднялися на 3,7 мільйона барелів, або на 0,9%, до 411,1 мільйона барелів. При цьому запаси бензину знизилися на 1,6 мільйона барелів, дистилятів — зросли на 1,9 мільйона барелів. Запаси сировини на найбільшому в країні терміналі в Кушингу (Cushing) піднялися на 1,64 мільйона барелів.

Читайте також: ДФС цьогоріч перевірить 235 експортерів деревини

При цьому аналітики чекають зниження рівня запасів у США за звітний тиждень на 2,5 мільйона барелів, або на 0,6%, до 404,9 мільйона барелів. Міністерство енергетики США повідомить офіційні дані по запасах нафти і її видобутку увечері в середу.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 72,20 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 72,19 долара за барель, що на 27 центів нижче рівня закриття торгів ($72,46).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-