ДФС цьогоріч перевірить 235 експортерів деревини

ДФС цьогоріч перевірить 235 експортерів деревини

Укрінформ
Для перекриття каналів незаконного вивезення лісоматеріалів Державна фіскальна служба у плановому порядку цьогоріч уже перевірила 102 компанії з експорту лісоматеріалів. Ще 133 компанії будуть перевірені до кінця року, з них 60 - у серпні.

Про це повідомляє прес-служба ДФС, посилаючись на в. о. заступника голови Служби Євгена Бамбізова.

«Для проведення комплексної перевірки таких експортерів (лісо/пиломатеріалів - ред.) до плану-графіка на 2018 рік включено 235 суб'єктів господарювання. У плановому порядку у поточному році вже перевірено 102 суб'єкти. Ще 133 будуть перевірені до кінця року, з яких у серпні - 60 платників», - ідеться у повідомленні.

Загалом протягом 2017-2018 років органами ДФС було проведено 3,7 тис. документальних перевірок експортерів лісо/пиломатеріалів. За результатами контрольно-перевірочних заходів було донараховано 370 млн грн, зменшено від'ємне значення об'єкта оподаткування податком на прибуток на 109 млн грн, зменшено відшкодування ПДВ на 76 млн грн, зменшено від'ємне значення ПДВ на 32 млн грн.

У ДФС нагадують, що реалізація за межі митної території України в митному режимі експорту суб'єктами підприємницької діяльності лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів допускається за наявності сертифіката про походження. При митному оформленні лісоматеріалів митниці ДФС керуються інформацією про стан деревини, яка зазначається у сертифікаті. Але основним ризиком є внесення недостовірних відомостей про характеристики товару до сертифіката про походження.

Читайте також: Цьогоріч Житомирщина експортувала лісу на 17 мільйонів доларів

Щоб перевірити достовірність інформації про заявлені до вивезення лісоматеріали, працівники ДФС, зокрема, зіставляють відомості, зазначені у сертифікаті про походження (розмір, вага, опис), фактичному товару, заявленому на експорт, а також проводять митні огляди за участі співробітників правоохоронних органів.

За повідомленням Укрінформу, Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наприкінці липня заявляв, що контрабанда лісу, обсяг якої в Україні сягає 6-8 млрд гривень на рік, буде прослідкована по всьому ланцюгу, а справи по ній передадуть до Антикорупційного суду, який нині проходить процедуру створення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-