Мінімізувати зловживання у будівництві доріг: Омелян ініціює зміни у закупівлях

Мінімізувати зловживання у будівництві доріг: Омелян ініціює зміни у закупівлях

Укрінформ
Міністерство інфраструктури ініціює вдосконалення законодавства про закупівлі задля мінімізації зловживань під час конкурсів у сфері дорожнього будівництва. 

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян під час наради з питань внесення змін до законодавства про закупівлі, повідомляє прес-служба міністерства.

"Міністерство інфраструктури ініціює вдосконалення законодавства про закупівлі задля ефективного використання коштів Державного бюджету  у сфері дорожнього будівництва", - йдеться в повідомленні. 

Омелян наголосив, що держава витрачає безпрецедентно великі  кошти на ремонт доріг,  однак у деяких випадках критерії відбору переможців конкурсів є досить формальними.

«Ми вдячні команді Мінекономрозвитку за ефективний інструмент - систему ProZorro. Однак, ми маємо випадки блокування конкурсів або маніпуляцій з боку недобросовісних компаній. Міністерство пропонує вдосконалити наявну систему. Впевнений, що спільна робота фахівців Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури та Офісу підтримки реформ щодо розроблення законодавчих ініціатив дозволить мінімізувати зловживання під час конкурсів на роботи з ремонту доріг, контролю якості робіт тощо», - сказав міністр. 

Читайте також: Омелян назвав найпунктуальніші авіакомпанії місяця

У нараді з питань внесення змін до законодавства щодо закупівлі послуг з будівництва та ремонту автомобільних доріг та інжинірингових послуг узяли участь перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, в. о. заступника голови Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Харченко, представники Офісу підтримки реформ Мінінфраструктури.

Як повідомляв Укрінформ, Державний дорожній фонд передбачає захищене фінансування дорожньої галузі в в 2018 році на рівні 32 млрд гривень. 

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-