У липні виробництво автомобілів в Україні скоротилося на 57%

У липні виробництво автомобілів в Україні скоротилося на 57%

Укрінформ
Липневий результат роботи українського автопрому в порівнянні з відповідним періодом минулого року зменшився на 57%.

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром».

"Всього минулого місяця було випущено 221 од. автотранспорту. Негативна динаміка зафіксована також і по відношенню до червневого показника поточного року (-67%)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що формування такого негативного тренду відбулося через різке зниження обсягів великовузлового складання на заводі «Єврокар» – єдиного працюючого в цьому році підприємства легкового сегменту вітчизняного автопрому. За місяць в Соломоново було зібрано всього 150 автомобілів, що вдвічі менше, ніж роком раніше і майже в 4 рази менше його червневого обсягу випуску.

Виробництво вантажних автомобілів минулого місяця становило всього 5 одиниць, що в 10 разів менше від результату річної давності. Водночас зазначається, що в статистиці відсутні дані по КрАЗу, який з незрозумілих причин перестав розкривати інформацію про обсяги виробництва своїх автомобілів з серпня 2016 року.

Читайте також: Темпи приросту українського автопрому цьогоріч скоротилися до 6,4% - експерти

Виробники автобусів за місяць випустили 66 машин, що на 8 більше, ніж в липні 2017 року і в той же час на 11 менше червневого звіту.

Всього з початку року в Україні було виготовлено 4074 одиниці автотранспортних засобів або на 1,4% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-