Верховний Суд підтримав АМКУ в справі про завищену ціну ліків

Верховний Суд підтримав АМКУ в справі про завищену ціну ліків

Укрінформ
Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України підтримав Антимонопольний комітет України, залишивши без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Серв'є Україна». 

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Сьогодні, 14 серпня 2018 року, Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України підтримав Комітет, залишивши без задоволення касаційну скаргу ТОВ «Серв'є Україна» та залишивши без змін постанову Київського апеляційного господарського суду від 27.06.2018 та рішення Господарського суду міста Києва від 07.03.2018 у судовій справі за позовом ТОВ «Серв'є Україна» про визнання недійсним рішення Комітету від 29.09.2016 № 448-р в частині, що стосується цього Товариства", - йдеться у повідомленні.

Так, рішенням Комітету від 29 вересня 2016 року № 448-р визнано, що ТОВ «Серв'є Україна» і ТОВ СП «Оптіма-Фарм, ЛТД», ТОВ «БаДМ», ПрАТ «Альба-Україна», ТОВ «А'СТА», ТОВ «Людмила-Фарм» вчинили антиконкурентні узгоджені дії. 

За вчинені порушення ТОВ «Серв'є Україна» оштрафовано на загальну суму 1 695 691 грн; ТОВ СП «Оптіма-Фарм, ЛТД» - на 179 723 грн; ТОВ «БаДМ» - на 902 655 грн; ТОВ «А'СТА» - на 423 573 грн; ТОВ «Людмила-Фарм» -  на 25 712 грн.

Читайте також: АМКУ розпочав розгляд справи щодо зловживання Укртрансгазу

Комітетом встановлено, що ТОВ «Серв'є Україна» та його дистриб'ютори уклали угоди, які встановлювали для дистриб'юторів обмеження щодо територіального продажу; зобов'язання щодо звітування про обсяги, напрямки реалізації лікарських засобів, споживачів та контрагентів дистриб'юторів; непрозорі механізми надання знижок та інші переваги для окремих дистриб'юторів. Це призвело до необгрунтованого підвищення вартості лікарських засобів групи компаній Servier, реалізованих через процедури державних закупівель у 2011-2012 роках, а також до обмеження доступу на ринок інших суб'єктів господарювання.

ТОВ «Серв'є Україна» зобов'язане сплатити до державного бюджету 1 695 691 грн штрафу та пеню.

В АМКУ нагадують, 20 червня 2018 року Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду України підтримав Комітет, залишивши без задоволення касаційну скаргу ТОВ «БаДМ». Товариство зобов'язане сплатити до державного бюджету 902 655 грн штрафу  та пеню.

Окрім цих відповідачів, рішення Комітету оскаржує ТОВ СП «Оптіма-Фарм, ЛТД». Наразі справа перебуває на розгляді в Київському апеляційному господарському суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-