Експорт м'ясопродукції з України у першому півріччі зріс на 14%

Експорт м'ясопродукції з України у першому півріччі зріс на 14%

Укрінформ
Експорт продукції м'ясної групи у І півріччі поточного року збільшився проти січня-червня 2017 року з 265 млн дол. США до 304 млн дол. США – більш як на 14%.

Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Микола Пугачов.

"Позитивних зрушень в експорті м’яса та субпродуктів вдалося досягти завдяки триваючій широкій географічній диверсифікації та закріпленні на нових ринках збуту після втрати російського. Якщо ще у 2015 році позиції основного імпортера українського м’яса та субпродуктів утримувала Росія, то з 2017 року переважають поставки на ринки країн Європи та Азії", - зауважив Пугачов.

Читайте також: У Держстаті зафіксували зниження цін на продукти в липні на 1,9%

За шість місяців 2018 року найбільше продукції цієї групи – 21% – закупили Нідерланди, які торік вперше очолили рейтинг імпортерів вітчизняного м’яса. Значно менші закупки здійснюють Словаччина (9,6%), Ірак (8,2%), Білорусь (7,7%), Німеччина (6,1%), Азербайджан (5,5%) та Гонконг (4,5%). Сукупно ці країни акумулюють близько 63% експорту вітчизняної м’ясопродукції у грошовому виразі, поінформував експерт.

"Характерною рисою І півріччя 2018 року стало зростання вартості та обсягів експортних поставок м’яса птиці. Вартість збільшилася майже на чверть – +23% – зі 196 млн дол. США до 241 млн дол. США при зростанні обсягів експорту м’яса птиці зі 147 тис. т до 152 тис. т. За прогнозами науковців Інституту аграрної економіки, минулорічна тенденція щодо збільшення обсягів експорту цього виду продукції зберігатиметься й 2018 року", - підсумував Микола Пугачов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-