Митна війна: Китай може підняти тарифи для США на $60 мільярдів

Митна війна: Китай може підняти тарифи для США на $60 мільярдів

Укрінформ
Офіційний Пекін оприлюднив намір запровадити підвищені до 25% митні тарифи на американську продукцію, загальна сума якої становить $60 млрд.

Про це повідомив у п'ятницю американський телеканал CNN Money.

"Китайський уряд заявив у п'ятницю, що він готовий запровадити митні тарифи в розмірі 25%, 20%,10% та 5% на продукцію (зі США – ред.), якщо адміністрація Трампа виконає свої погрози обкласти митом китайські товари на суму $200 млрд", - зазначає телеканал.

У цьому зв'язку наводиться заява китайської сторони, оприлюднена Комісією з питань цінних паперів. "У порушення двостороннього консенсусу, досягнутого після кількох раундів переговорів, Сполучені Штати знову в односторонньому порядку збільшили напруження в торговельній сфері", - наголосили в Пекіні.

Читайте також: Пекін висунув адміністрації Трампа "останнє китайське попередження"

При цьому, китайська сторона внесла до списку 5207 найменувань американських товарів, по відношенню до яких підвищиться мито з метою "захисту власних законних інтересів". Вони включають м'ясо, каву, горіхи, алкогольні напої, мінерали, хімікати, вироби зі шкіри, вироби з деревини, машини, меблі, автозапчастини.

Зі свого боку, офіційний Вашингтон звинувачує Пекін у недобросовісності торгівлі. Речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що замість введення тарифів у відповідь, Китай "має відповісти на давні занепокоєння щодо недобросовісної практики торгівлі".

Сполучені Штати та Китай продають товари та послуги вартістю близько $650 млрд щороку. Це є найбільш масштабними торговельними відносинами у світі між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-