В українському експорті агропродукції понад 37% - експерти

В українському експорті агропродукції понад 37% - експерти

Укрінформ
Частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за результатами першого півріччя 2018 року перевищує 37%. 

Про це повідомляє прес-служба Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» із посиланням на заступника директора Миколу Пугачова.

"За розрахунками науковців Інституту аграрної економіки, частка експорту агропродовольчої продукції в загальному експорті України за результатами I півріччя 2018 року перевищує 37%", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Гарбузові махінації: підприємець хотів продати насіння закордон

Пугачов поінформував, що, за даними Державної служби статистики України, експорт агропродовольчої продукції у січні-червні 2018 року залишився майже на рівні минулорічних показників за відповідний період (-2%), перевищивши 8,6 млрд дол. США.

У І півріччі 2018 року зросла вартість експортних поставок м'яса птиці - зі 196 млн дол. США до 241 млн дол. США, а також масла - з 45 млн дол. США до 74 млн дол. США. Це зумовлено переважно зростанням цін на згадані види агропродукції, пояснив учений.

Як повідомляв Укрінформ із посиланням на Мінагрополітики, у 2017/2018 маркетинговому році українські аграрії експортували на зовнішні ринки 39,4 млн тонн зернових культур на 6,4 млрд дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-