Гарбузові махінації: підприємець хотів продати насіння закордон

Гарбузові махінації: підприємець хотів продати насіння закордон

Укрінформ
На Херсонщині працівники податкової міліції викрили приватного підприємця, який через фіктивне підприємство намагався незаконно експортувати 22 тонни насіння гарбуза.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповіла у понеділок начальник сектору комунікацій відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ірина Сальник.

"Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі викрили приватного підприємця, який незаконно займався зовнішньоекономічною діяльністю, пов'язаною з реалізацією сільськогосподарської продукції та інших товарів. А для прикриття цієї незаконної зовнішньоекономічної діяльності підприємець у 2018 році створив фіктивне підприємство, яке зареєстрували на підставну особу. Згідно ухвали суду, було вилучено, зокрема, 22 тонни насіння гарбуза, яке приватний підприємець намагався експортувати з використанням реквізитів підприємства-фігуранта", - розповіла Сальник.

Читайте також: У Херсоні на агрофорумі виготовили рекордний салат

Крім того, по цій справі вилучили ще й незаконно імпортовані в Україну через фіктивне підприємство 19 тонн насіння Niger Seeds та суміші, а також препарати та заряди для вогнегасників загальною вагою 20 тонн.

Загальна вартість вилученого становить 1,9 млн гривень. На вилучену продукцію рішенням суду накладено арешт.

Як зазначила Сальник, в інтересах слідства інші деталі даної справи наразі не розкриваються.

Розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-