Укрнафта планує залучити інвесторів для інтенсифікації видобутку вуглеводнів

Укрнафта планує залучити інвесторів для інтенсифікації видобутку вуглеводнів

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" з метою збільшення видобутку вуглеводнів запропонувала потенційним партнерам 30 свердловин на 16 родовищах для проведення капітальних ремонтів та буріння бокових стовбурів.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"«Укрнафта» планує збільшити обсяги інвестицій в інтенсифікацію видобутку вуглеводнів на існуючих свердловинах вже цього року. З цією метою компанія запропонувала потенційним партнерам 30 перспективних свердловин на 16 родовищах для проведення капітальних ремонтів, операцій з гідророзриву пласту (ГРП) та буріння бокових стовбурів. Запланований обсяг робіт оцінюється в 31 млн дол. США", - йдеться у повідомленні.

У компанії зазначають, що співпраця буде побудована на базі сервісних контрактів з розподілом ризику. 

"Передбачається, що інвестор надаватиме фінансові ресурси та технічну експертизу, а винагородою буде частина додаткового прибутку, отриманого за рахунок збільшення обсягів видобутку вуглеводнів внаслідок проведених інвестором робіт. При цьому, свердловини та видобута сировина залишаються у власності «Укрнафти»", -  інформує прес-служба.

У першій половині цього року Укрнафта силами власних сервісних підрозділів вже провела чотири операції ГРП на західноукраїнських родовищах, завершила капітальний ремонт 58 свердловин та провела 54 операції з інтенсифікації видобутку.

Читайте також: Нафтогазу не вдалось купити блакитне паливо на ринку України у червні-липні

Укрнафта є найбільшою нафтовидобувною компанією країни. НАК "Нафтогаз України" належить 50% + 1 акція ПАТ "Укрнафта", ще близько 42% акцій - міноритарним акціонерам, пов'язаним з олігархом Ігорем Коломойським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-