Нафтогазу не вдалось купити блакитне паливо на ринку України у червні-липні

Нафтогазу не вдалось купити блакитне паливо на ринку України у червні-липні

Укрінформ
Нафтогаз з червня 2018 року намагався здійснити тестову закупівлю газу власного видобутку у газодобувних підприємств на внутрішньому ринку України, однак жодної пропозиції не надійшло.

Про це йдеться у повідомленні Нафтогазу. 

“У липні Нафтогаз оголошував тестову закупівлю газу за ціною 7 629 грн за тис. кубометрів (без ПДВ), у червні - за ціною 6 900 грн за тис. кубометрів (без ПДВ). Зважаючи на те, що червень та липень традиційно є сезоном низького попиту на газ, Нафтогаз не отримав жодної пропозиції від постачальників газу”, - зазначається у повідомленні Нафтогазу.

Через це компанія збільшила запропоновану ціну на серпень і планує здійснити закупівлю природного газу власного видобутку у приватних газодобувних підприємств України за ціною 8 088 грн за тис. кубометрів (без ПДВ).

Читайте також: Тендери на поставку майже 2,5 мільярда кубів газу відбудуться в серпні - Укртрансгаз

Як повідомлялося, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 22 березня 2017 року №187 «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу» (зі змінами) ціна реалізації газу для забезпечення потреб населення становить 4 942 грн за 1000 кубометрів без ПДВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-