Екс-глава НКРЕКП переконаний, що ціну на газ таки треба підвищувати

Екс-глава НКРЕКП переконаний, що ціну на газ таки треба підвищувати

Укрінформ
Колишній голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк переконаний, що ціну на газ треба підвищувати на 70%.

Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Я думаю, допускається стратегічна помилка, коли відмовляються від виконання власних зобов’язань. Якби в минулому році ціну було змінено на 10-15% та запроваджено принцип потужності, все було б нормально, бо далі невідомо, яка була б ситуація на енергетичному ринку. А зараз на ньому ціни зростуть. Тому вже треба буде на 60-70% підвищувати. На таку велику зміну очевидно не погоджуються з політичних міркувань», – зазначив Вовк.

Читайте також: Дніпроазот підняв ціну на хлор у 5 разів: комунальники кажуть - тарифи на воду зростуть

При цьому, як він вважає, МВФ наполягає на виконанні цих вимог.

«Оскільки я регулярно спілкувався та працював з одними і тими ж людьми (з МВФ) майже чотири роки, мені відома їхня позиція – чітко кажуть про те, що у нас це було написано в меморандумі, «ми під це дали гроші». Тому думаю, що з їхньої сторони компромісів може бути дуже мало», – підкреслив колишній глава НКРЕКП.

Читайте також: Газ для українців: Чолій написав Лагард листа щодо траншу МВФ

Як повідомлялося, 19 червня директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард озвучила умови для завершення нинішнього перегляду програми МВФ та отримання траншу в розмірі 1,9 млрд дол. За її словами, критично важливим є виконання умов щодо ціни на газ. А також - внесення правки до ухваленого нещодавно закону про Вищий антикорупційний суд (Верховна Рада ухвалила цю поправку 12 липня) та дотримання граничного дефіциту держбюджету.

Водночас в уряді заявляють, що українська сторона запропонувала МВФ уже щонайменше вісім варіантів зміни формули ціни на газ, жоден з яких МВФ не задовольнив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-