Газ для українців: Чолій написав Лагард листа щодо траншу МВФ

Газ для українців: Чолій написав Лагард листа щодо траншу МВФ

Укрінформ
Українська діаспора закликає МВФ не наполягати на підвищенні цін на газ для населення України.

Про це йдеться у листі президента Світового конгресу українців Євгена Чолія директору-розпоряднику МВФ Крістін Лагард, який є у розпорядженні Укрінформу.

"СКУ закликає МВФ відмовитися від підвищення цін на газ для населення як передумови виділення Україні наступного фінансового транша", - зазначає Чолій.

На його переконання, підвищення тарифів матиме негативний вплив на добробут українців та не сприятиме стабілізації ситуації в країні.

"Загроза для й без того хиткої соціально-економічної ситуації в Україні піде на шкоду макроекономічній стабільності країни. За цих умов, відмова у наданні наступного траншу МВФ матиме негативний вплив та реформістський порядок денний в Україні та створить економічну невизначеність", - наголосив президент СКУ.

Натомість, продовження фінансової підтримки МВФ "полегшить впровадження подальших реформ, вигідних народу України, та забезпечить більш швидке зростання ВВП".

"Україна й надалі потребуватиме підтримки міжнародної спільноти, поки системні реформи, початок яким було покладено протягом кількох останніх років, не почнуть приносити видимі переваги економіці", - зауважив Чолій.

Він також звернув увагу директора-розпорядника МВФ на велику кількість успішно втілених Україною реформ. "Незважаючи на тривалу російська агресію та викликані нею економічні складнощі, Україна втілює амбітний план реформ, намагаючись водночас запобігти подальшому зниженню стандартів життя населення. Багато із цих реформ, що включали і підтримку міжнародних фінансових інституцій, були дуже успішними", - підсумував президент СКУ.

Читайте також: Місія МВФ приїде, коли Київ виконає зобов'язання - Смолій

Як повідомлялося, 19 червня директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард озвучила умови для завершення нинішнього перегляду програми МВФ та отримання траншу в розмірі 1,9 млрд дол. За її словами, критично важливим є виконання умов щодо ціни на газ. А також - внесення правки до ухваленого нещодавно закону про Вищий антикорупційний суд (Верховна Рада ухвалила цю поправку 12 липня) та дотримання граничного дефіциту держбюджету.

Водночас в уряді заявляють, що українська сторона запропонувала МВФ уже щонайменше вісім варіантів зміни формули ціни на газ, жоден з яких МВФ не задовольнив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-