ЄБРР виділив нові гроші на підвищення енергоефективності житла в Україні

ЄБРР виділив нові гроші на підвищення енергоефективності житла в Україні

Укрінформ
ОТП Банк отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку нове фінансування у розмірі 5,7 мільйона євро для програми підтримки інвестицій в енергоефективність житлового сектору IQ energy.

Про це йдеться у прес-релізі ОТП банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

«В рамках Української програми фінансування енергоефективності в житловому секторі (UREEFF) ОТП Банк отримав від ЄБРР нове фінансування у розмірі 5,7 млн євро для програми підтримки інвестицій в енергоефективність житлового сектору IQ energy», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Наглядову раду Укрзалізниці очолив керівник українського офісу ЄБРР

Отримані кошти призначені для кредитування тисячі проектів фізичних осіб - позичальників та ОСББ, які планують реалізувати широкий спектр заходів з енергоефективності. Позичальники, які відповідатимуть критеріям участі у програмі, зможуть отримати кредити на підвищення енергоефективності. Відповідні проекти можуть включати встановлення сучасних енергоефективних котлів на газі та біомасі; теплоізоляцію стін, дахів і підлог на перших поверхах; модернізацію систем теплопостачання; встановлення теплових систем на сонячній енергії та багато інших заходів.

Зазначається, що на кінець червня 2018 року загальна сума виданих ОТП Банком за програмою IQ energy кредитів перевищила 319 млн грн. Загалом із моменту запуску програми IQ energy від ЄБРР кредитними коштами від ОТП Банку на утеплення і підвищення енергоефективності власних осель скористалися майже 9 тис. українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-