Уряд виділив гроші на будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту «Одеса»

Уряд виділив гроші на будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту «Одеса»

Укрінформ
Кабінет міністрів України на засіданні 18 липня прийняв рішення спрямувати 253 мільйонів гривень на будівництво злітно-посадкової смуги в Міжнародному аеропорту «Одеса». 

Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба КМУ.

«Як ми і обіцяли, Міністерство інфраструктури ініціювало виділення додаткових коштів на роботи в аеропорту Одеси. У травні цього року я інспектував хід будівництва злітно-посадкової смуги, у 2019 році оновлений аеропорт, я впевнений, дозволить перетворити Одесу на південний хаб. Вже третій рік поспіль динаміка зростання авіаперевезень майже на 30% на рік вимагає модернізації аеропортів, і ми над цим працюємо», - зазначив Омелян.

Будівництво нової смуги дозволить приймати більш важкі типи повітряних суден, включаючи Boeing-767, що сприятиме збільшенню пасажиропотоку вдвічі. Несуча спроможність нової смуги буде майже вдвічі більшою за існуючу (класифікаційне число спроможності покриття (PCN) нової смуги 64 проти 35 - існуючої). 

Читайте також: Більше половини пасажирів електричок їздять "зайцями" - Омелян

Також у рамках проекту планується встановити світлосигнальне, радіонавігаційне та метеорологічне обладнання для сертифікованого заходу на посадку за категорією III-а (ІКАО). Існуюча смуга сертифікована за категорією І (ІКАО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-