Більше половини пасажирів електричок їздять

Більше половини пасажирів електричок їздять "зайцями" - Омелян

Укрінформ
Без співпраці залізниці та місцевої влади у приміських перевезеннях через 5-10 років електрички просто зникнуть.

Так прокоментував ситуацію, коли пасажири, які не вміщаються в електрички і дизель-потяги, блокують їх рух, міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Приміське залізничне сполучення у всіх країнах світу є дотаційним. І Україна не повинна бути винятком, але, на жаль, є. Укрзалізниця виконала рекомендацію міністерства - почала вкладати  кошти в оновлення електричок. А ось місцева влада не поспішає співпрацювати із нею у цьому напрямку, хоч і зацікавлена у тому, щоб робітники доїжджали потягами до місць праці у містах”, - зазначив міністр.

Читайте також: Омелян пояснив, чому бракує місць у поїздах на популярні напрямки

За його словами, транспортникам потрібно провести переговори з місцевими органами влади  щодо компенсації залізниці збитків за перевезення на потягах місцевого сполучення. При цьому потрібно налагодити 100-відсотковий облік пасажирів. Бо зараз 50 відсотків із них їздять “зайцями”, прорахувати реальну вартість пасажиро-кілометра і вийти на нормальну економічну формулу.

Місто зацікавлене мати робочу силу, тому повинно створювати нормальні умови для її доставки, а не перекладати це лише на залізницю, резюмував Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-