Кабмін заборонив виплачувати винагороди й бонуси в держкомпаніях

Кабмін заборонив виплачувати винагороди й бонуси в держкомпаніях

Укрінформ
Кабінет міністрів заборонив виплачувати винагороди і бонуси у державних компаніях.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я поважаю корпоративне управління, я поважаю незалежність наглядових рад, я все це поважаю, але я прошу поважати в тому числі український народ, сприймати реальність, а не жити десь у захмарних цифрах, історіях. Тому, колеги, я прошу підтримати рішення — заборонити виплату винагород і бонусів у державних компаніях”, - зазначив Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Крім того, він доручив Мінекономрозвитку виписати це рішення відповідно до “кращих практик корпоративного управління, невтручаючись в незалежність управління, але визначаючи ті стелі, за які нікому не дозволено вистрибувати”.

“Я вважаю і підтримую, що зарплати мають бути достойні, премії мають бути достойні, щоб люди не займалися корупцією, але щодо жадібності, надмірності, фантастичних якихось цифр, які планується чи пропонується виплачувати, я такого підтримувати не можу”, - підкреслив Гройсман.

У свою чергу перший віце-прем’єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів запевнив, що доручення буде виконано протягом трьох днів, після чого рішення уряду буде передано на підпис Прем’єр-міністрові.

Читайте також: Газпром винен Нафтогазу вже понад $2,6 мільярда - Вітренко

Як повідомлялося, раніше наглядова рада НАК “Нафтогаз” ухвалила рішення про виплату бонусів правлінню компанії в зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським “Газпромом”. Розмір премії становить 1% від суми виграшу за транзитним контрактом, а саме — 45,6 млн доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-