Газпром винен Нафтогазу вже понад $2,6 мільярда - Вітренко

Газпром винен Нафтогазу вже понад $2,6 мільярда - Вітренко

Укрінформ
"Газпрому" нарахували уже більше $60 мільйонів відсотків через несплачені вчасно $2,56 мільярда, які компанія має сплатити "Нафтогазу" відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу.

Про це в інтерв'ю "Новому времени" сказав головний комерційний директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко.

"У майбутньому ми маємо отримати від Газпрому суму - спочатку вона була $2,56 мільярда, зараз це вже більше як $2,6 мільярда. Більше $60 мільйонів уже склали відсотки, які нараховані за цим боргом", - сказав Вітренко.

Він нагадав, що НАК "Нафтогаз України" за транзитною справою виграв $4,6 млрд у Газпрому. Разом з тим, російська компанія за справою контракту з купівлі-продажу газу виграла $2,1 млрд в української сторони. Міжнародний арбітраж провів взаємозалік за цими справами, тож на сьогодні Газпром має сплатити залишок суми.

Читайте також: Європейські активи Газпрому підуть з молотка у разі невиплати Нафтогазу $2,56 мільярда

"Таким чином $2,1 мільярда ми вже отримали і, відповідно, не отримаємо його вже в майбутньому", - прокоментував Вітренко.

Як повідомлялося, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським Газпромом на суму "45,6 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-