Цьогоріч в Україні виконали понад 50% запланованих ремонтів доріг  - Кістіон

Цьогоріч в Україні виконали понад 50% запланованих ремонтів доріг - Кістіон

Укрінформ
Протягом першого півріччя поточного року виконано більше 50% плану ремонту українських доріг. 

Про це повідомив віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, інформує Урядовий портал.

"Найкраще з поставленим урядом завданням справляються Волинська, Дніпропетровська, Закарпатська, Запорізька, Кіровоградська, Львівська, Полтавська, Тернопільська, Херсонська та Хмельницька області. У них відсоток виконання робіт перевищує в середньому 80%», - зазначив Володимир Кістіон.

Проте, на жаль, зауважив віце-прем'єр, серйозне відставання мають Житомирська, Миколаївська, Рівненська, Сумська та Чернівецька області.

"Найгірша ситуація в Чернівецькій та Сумській області. Там досі не розпочато жодні роботи, відсутні навіть проектні документації. При такому рівні фінансування, яке найвище за останні роки, це не припустимо", - переконаний урядовець.

Читайте також: В Україні почали застосовувати десятирічну гарантію на ремонт доріг - Омелян

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що на ремонт доріг цього року уряд виділив рекордні за останні три роки 45,7 млрд грн: 19 млрд грн спрямовано на ремонт доріг державного значення, 11,53 млрд грн – на місцеві дороги, якими тепер опікуються ОДА, 2,6 млрд грн йде на безпеку на дорогах і 3,4 млрд грн на експлуатацію доріг державного значення – освітлення, розмітки, прибирання тощо.

"Уряд відповідально виконав свої зобов’язання – кошти на ремонт українських доріг є, особливо на місцях. Проте ресурси регіонами використовуються досить неефективно. При обсягах фінансування 5 млрд грн – кошти Дорожнього фонду для ремонту доріг місцевого значення – на казначейських рахунках лежать незадіяними 3,2 млрд грн. Не використовуються і 2,9 млрд грн від митного експерименту, які могли б працювати на користь економіки. До початку зими очікуємо повного виконання цьогорічного плану, тому варто пришвидшитися й відповідальніше поставитися до своїх обов’язків", - резюмує Володимир Кістіон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-