Клімкін розповів, як знайти раціональне вирішення проблеми Nord Stream 2

Клімкін розповів, як знайти раціональне вирішення проблеми Nord Stream 2

Укрінформ
Українська сторона під час тристоронніх консультацій у Берліні з Європейським Союзом і Російською Федерацію зосередиться на просуванні європейських принципів і правил транспортування до країн ЄС російського газу по українських газопроводах з 1 січня 2020 року.

Про це написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін у статті "Новий газовий контракт: чому Україна та Росія починають переговори у Берліні" для "Європейської правди".

"Поширення правил ЄС на енергетичні проекти докорінно змінить саму їхню концепцію. Зокрема, саме за допомогою правил ЄС буде можливим знайти раціональне вирішення проблеми "Північного потоку-2"... Європейські правила транзиту палива виключать можливість свавільного нав’язування умов контракту будь-якій зі сторін, оскільки, наприклад, тарифи будуть встановлюватися нашими регуляторами за методологією ЄС, а всі суперечки вирішуватимуться в Європейському суді. Якщо ми домовимося про прийняття європейських правил, то тільки тоді зможемо вести розмову про такі параметри транзиту газу, як обсяги і все решта", - написав Клімкін.

Читайте також: Дешевше ніж у Nord Stream 2: Нафтогаз пропонує знизити тариф на транзит газу

У цьому контексті він зазначив, що наразі не слід чекати інсайдерської інформації про конкретні деталі тристоронніх консультацій.

"Давайте зосередимося на просуванні європейських принципів і правил. Адже це єдино можлива гарантія енергетичної безпеки і для України, і для всієї Європи", - переконаний міністр.

Як повідомлялося, у вівторок, 17 липня 2018 року в Берліні між Україною, Європейським Союзом і Російською Федерацією відбудуться тристоронні консультації щодо умов, за якими з 1 січня 2020 року до країн ЄС транспортуватиметься по українських газопроводах російський газ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-