У ДФС повідомили, скільки донарахували бізнесу за порушення при виплаті зарплати

У ДФС повідомили, скільки донарахували бізнесу за порушення при виплаті зарплати

Укрінформ
За порушення законодавства при виплаті заробітної плати органи Державної фіскальної служби з початку 2018 року донарахували суб'єктам господарювання понад 334 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

«З початку року за наслідками перевірок суб'єктів господарювання, які виплачували заробітну плату та інші доходи фізичним особам з порушенням чинного законодавства, органами ДФС донараховано понад 334 млн грн податку на доходи фізичних осіб, майже 62 млн грн єдиного внеску та понад 19 млн грн військового збору», - йдеться в повідомленні ДФС.

За словами директора департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС Павла Дроняка, керівники підприємств з метою ухилення від сплати до бюджетів належних сум податків вдаються до різних так званих «схем». Наприклад, отримують з банківських рахунків підприємств значні суми готівки під звіт нібито для закупівлі товарно-матеріальних цінностей, сільгосппродукції, металобрухту тощо, проте про її використання не звітують, або ж надають документи, які в результаті перевірок не знаходять свого підтвердження.

Читайте також: Обмеження російського імпорту спричинило інформаційну атаку на МЕРТ - експерт

Боротьба з виплатою зарплати та інших доходів громадянам без оподаткування на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів роботи ДФС, підсумував Дроняк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-