Російські держбанки отримають майже половину найбільшого рітейлера Хорватії

Російські держбанки отримають майже половину найбільшого рітейлера Хорватії

Укрінформ
Російські держбанки Сбербанк і ВТБ отримають майже половину найбільшого рітейлера Хорватії.

Про це повідомляє Reuters.

"Слухання про врегулювання боргу найбільшої приватної компанії на Балканах – хорватського продуктового рітейлера Agrokor – почалися в середу вранці на баскетбольному стадіоні у Загребі. На них покликали 3069 кредиторів компанії – всіх, хто пред'явив до неї вимоги, але не отримав відшкодування", - йдеться в повідомленні.

Близько чверті боргу припадає на російські держбанки. Сбербанку Agrokor винен близько 1,1 млрд євро, ВТБ – близько 300 млн євро.

За угоду, яка передасть компанію в руки кредиторів і власників бондів, проголосували власники 80% боргу – на 33,8 млрд кун (4,6 млрд євро), включаючи російський Сбербанк.

Читайте також: Білоруський банк знову планує купити українську «дочку» «Сбербанка»

Сбербанк в результаті реструктуризації стане найбільшим власником компанії з часткою 39%, у ВТБ буде близько 7%.

Ще недавно Agrokor була найбільшою приватною компанією Хорватії. На початок 2016 р. на неї працювало 60 000 чоловік, виручка групи в 2015 р. склала 6,6 млрд євро, а чистий прибуток – 175 млн євро. Але виявилося, що звітність недостовірна, розплачуватися з банками і постачальниками їй нічим. Хорватія прийняла спеціальний закон для підтримки компанії – її крах викликав би рецесію в країні.

Фото: Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-