Білоруський банк знову планує купити українську «дочку» «Сбербанка»

Білоруський банк знову планує купити українську «дочку» «Сбербанка»

Укрінформ
Білоруське ВАТ «Паритетбанк» подало в Національний банк України документи, необхідні для купівлі української «дочки» російського «Сбербанка». 

Про це повідомляє у понеділок прес-служба білоруського банку. 

«У нас було достатньо часу, щоб уважно вивчити вимоги регулятора України і належним чином підготуватися до участі в угоді. Рішення про другий тур переговорів було прийняте наглядовою радою банку і є логічним продовженням інвестиційної стратегії розвитку ВАТ «Паритетбанк», - повідомив голова правління «Паритетбанку» Сергій Бєлов.

Як наголосили у прес-службі «Паритетбанку», у разі ухвалення позитивного рішення регулятором України, фінансові умови заявки будуть опубліковані в рамках регулярної міжнародної фінансової звітності банку. 

«Можливе придбання «Сбербанка» України є хорошою ініціативою в рамках реалізації стратегічних пріоритетів ВАТ «Паритетбанк» з розвитку банківського бізнесу», - йдеться також у повідомленні. 

Як відомо, «Паритетбанк» вже подавав заявку на купівлю «Сбербанка» в Україні, проте НБУ відхилив цю заявку через невідповідність її законодавству.

Читайте також: Держборг України у травні скоротився майже на $800 мільйонів

«Паритетбанк» був заснований у 1991 році і нині є 15-м за розміром активів банком Білорусі. Основним акціонером є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать понад 2,5 тис. приватних осіб. 

АТ «Сбербанк» (Україна) - універсальний комерційний банк, який надає повний спектр банківських послуг усім категоріям клієнтів. Згідно з даними НБУ, «Сбербанк» входить у десятку найбільших фінансових установ країни за розміром активів. Регіональна мережа банку включає понад 200 відділень.

Раніше повідомлялося, що НБУ продовжив санкції проти «Сбербанка». 

27 березня 2017 року «Сбербанк России» заявив про продаж 100% акцій українського дочірнього банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-