Держрезерв хоче створити мінімальний запас нафти

Держрезерв хоче створити мінімальний запас нафти

Укрінформ
Україні слід запровадити формування мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів. Це дозволить країні не залежати від затримок чи проблем з поставками палива.

Про це під час прес-конференції у Києві заявив голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Попереду важливі та амбітні завдання: прийняття нового закону "Про стратегічні резерви", який ми розробили та подали на розгляд до Ради, затвердження моделі, підготовка та прийняття закону про створення мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів, перший варіант якого ми спільно з європейськими експертами нещодавно презентували. Формування мінімальних запасів нафти та нафтопродуктів дозволить країні припинити жити від поставки до поставки палива, вийти на новий рівень  незалежності від ресурсів", - сказав голова Держрезерву. 

Він додав, що існує ще ціла низка не менш важливих викликів, реалізація яких, зрештою, допоможе Держрезерву стати ще більш ефективною структурою, реформованою та побудованою з урахуванням найкращого світового досвіду

Мосійчук наголосив, що створення сучасної моделі Держрезерву є надважливим в  умовах неоголошеної війни, в яких Україна опинилася з 2014 року.

"Створення ефективної, сучасної моделі системи Держрезерву стало для країни надпріоритетом та одним з найголовніших стратегічних завдань. Ми маємо надважливе завдання - створити у нас в країні потужну  та ефективну систему державних резервів, що побудована за прикладом найкращого досвіду, найефективніших світових аналогів", - заявив  голова Держрезерву.

Читайте також: Держрезерв хоче з 2020 року обходитися без бюджетних грошей

Нагадаємо, за словами Мосійчука, до 2020 року Державний резерв України не потребуватиме коштів із держбюджету для забезпечення своєї діяльності.

Для цього наразі запроваджена нова кадрова політика, в рамках якої підбір кадрів проводиться на відкритих конкурсах; впроваджено кількісно-якісні показники контролю ефективності працівників (KPI); створена нова IT-інфраструктура, що дозволяє оптимізувати робочі процеси та контролювати стан запасів у режимі онлайн; активно модернізуються потужності підприємств, що допомагає підвищити їх конкурентоздатність, впроваджуються процеси, що підвищують енергоефективність. На багатьох підприємствах рівень завантаженості зберігальних потужностей сягає 100%.

Результатом цього є збільшення втричі надходжень від комерційної діяльності підприємств. Це, в свою чергу, впливає й на рівень сплати податків, які останнім часом перевищують рівень фінансування господарських потреб підприємств та організацій системи з державного бюджету.

Вжиті заходи дали можливість вже у 2018 році запустити процес відмови підприємств від державного фінансування. Першим підприємством, що відмовилось від фінансування з бюджету, став дніпровський комбінат «Салют». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-