Держрезерв хоче з 2020 року обходитися без бюджетних грошей

Держрезерв хоче з 2020 року обходитися без бюджетних грошей

Укрінформ
До 2020 року Державний резерв України не потребуватиме коштів із держбюджету для забезпечення своєї діяльності.

Про це під час прес-конференції заявив голова Державного агентства резерву України Вадим Мосійчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До 2020 року Держрезерв не потребуватиме коштів із держбюджету. Коли я прийшов на посаду, загальний "прибуток" аграрних підприємств складав мінус 2 млн гривень. Зараз прибуток складає 5 мільйонів", - зазначив він.

За словами Мосійчука, основні проблеми, що має Держрезерв на сьогодні, складалися ще в 1990-х та 2000-х роках. Зокрема, українські підприємства заборгували Державному агентству резерву України 2,8 млрд гривень, із яких 2 млрд гривень є "безнадійними".

Читайте також: Держрезерв цьогоріч планує рекордно поповнити запаси

"Ці заборгованості формувались у 1990-х та 2000-х роках, коли державні підприємства не платили Держрезерву ні за що. Із 2,8 млрд гривень боргу 2 млрд є безнадійними, які ми вже ні з кого не стягнемо, адже ті підприємства є банкрутом і вже давно не існують", - сказав очільник Держрезерву.

Водночас, за словами Мосійчука, Держрезерв веде активну позовну роботу щодо боржників, яка вже має свої позитивні наслідки.

"Зараз є 10 найбільших боржників, по яких є позитивні висновки, та з яких уже або стягнуто кошти, або є відповідні рішення суду", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-