Україна збільшує домінуюче становище на світовому ринку сонячного шроту

Україна збільшує домінуюче становище на світовому ринку сонячного шроту

Укрінформ
17 українських виробників соняшникового шроту отримали право експорту до Китаю. Таким чином, Україна, яка забезпечує більше половини світового експорту соняшникового шроту, збільшить своє домінуюче становище.

Про це інформує Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"17 потужностей (виробників, - ред.) отримали право експортувати шрот соняшниковий до Китаю. Це стало результатом тривалої та плідної роботи держави, бізнесу та профільних асоціацій, а також показником визнання діючої системи державної контролю при виробництві кормів рослинного походження в Україні та гарантій Держпродспоживслужби", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Україна залишається одним з найбільших постачальників соняшникової шроту на світові ринки, забезпечуючи більше половини світового експорту.

Читайте також: У Держспоживслужбі похвалились розширенням торгівельної географії України

У 2017/18 маркетинговому році Україна експортувала близько 3,6 млн тонн соняшникового шроту. Обсяг світового імпорту соняшникової шроту в 2017/18 МР може досягти близько 7-7,1 млн тонн.

Ключовими покупцями даного виду продукції в поточному сезоні є ЄС (53% загального обсягу), Туреччина (13%), Білорусь (9%), Марокко (5%), Ізраїль (4%), Індія (4%) інші.

У 2017/18 маркетинговому році українськими виробниками в напрямку країн Азії було поставлено близько 503 тис. тонн соняшникового шроту, в тому числі, в Китай (станом на 20 червня) - близько 146 тис. тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-