Одеська митниця спростовує зупинку оформлення імпортних вантажів

Одеська митниця спростовує зупинку оформлення імпортних вантажів

Ексклюзив
Укрінформ
Співробітники Одеської митниці ДФС здійснюють оформлення контейнерів з імпортними товарами у морському порту в штатному режимі і в звичних обсягах.

Повідомлення деяких ЗМІ про нібито накопичення контейнерів і призупинення митного оформлення не відповідають дійсності, заявила Укрінформу прес-секретар Одеської митниці ДФС Олена Гусєва.

"Сьогодні деякі ЗМІ сповістили, з посиланням на анонімні джерела, що на Одеській митниці нібито призупинено "оформлення контейнерів з імпортними товарами". Це не відповідає дійсності - митне оформлення здійснюється в звичайних обсягах. Насправді "певне провисання", що сталося впродовж попереднього тижня, з 25 червня по 1 липня, пов'язане з тим, що в країні було поспіль чотири вихідні. Тому й оформлено всього 1 тисяча 668 контейнерів. Цього тижня обсяг оформлених контейнерів повернеться до середньостатистичного - 2 тисячі -2 тисячі 500 оформлених контейнерів", - зазначила Гусєва.

За її словами, такі обсяги оформлення контейнерів з товарами були, зокрема, і в червні: протягом 11-17 червня через порт пройшли 2 тисячі 174 контейнерів, за 18-24 червня - 2 тисячі 651 контейнер.

Тож поширені повідомлення, з посиланнями на невідомих підприємців, про нібито призупинення оформлення вантажів через Одесу і накопичення контейнерів - явне перебільшення.

Усього за перші шість місяців 2018 року, якщо порівнювати з аналогічним періодом 2017 року, оформлення контейнерів у Одеському морському торговельному порту зросло з 66 до 69 тисяч, підсумували в прес-службі митниці.

Читайте також: ДФС цьогоріч виявила понад 18 тисяч порушень митних правил

У червні Кабмін схвалив план дій щодо посилення боротьби з контрабандою і дозволив поліції цілодобово контролювати законність діяльності митників. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв ліквідувати кримінальні схеми на митницях і жорстоко карати правопорушників.

Фото з сайту odessa-life.od.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-