Через морпорти України проходить 43% експортних та імпортних операцій - АМПУ

Через морпорти України проходить 43% експортних та імпортних операцій - АМПУ

Укрінформ
З початку 2018 року українські порти обробили 4855 суден, що на 248 одиниць більше від тих же показників у 2017 році. Великий спад вантажообігу був восени минулого року, а на сьогодні ситуація стабілізувалася.  

Про це в. о. голови ДП "Адміністрація морських портів України" Райвіс Вецкаганс розповів в інтерв’ю UATV.

“У минулому році вантажопотік по всіх портах становив 133 млн тонн, що у порівнянні з 2016 роком більше на 1%. Зараз ситуація трохи гірша, але вона має сезонний характер, тож до осені ми плануємо, що це вирівняється”, – розповів він.

Райвіс Вецкаганс зазначив, що Україна втратила частину вантажопотоку через російську агресію.

“Аналізуючи обсяги, ми бачимо, що втратили вантажопотік із Росії, але я сподіваюсь, що він буде зменшуватися. Тому ми націлені на інші транспортні коридори, зокрема й Шовковий шлях. Ми з міністром нещодавно були в Китаї і бачили, що є інтерес до просування транспортних коридорів через Чорне море. Тому сподіваємося, що наші концесійні проекти залучать гравців світового масштабу, щоб інвестувати в Україну й спрямувати вантажопотоки”, – зазначив Вецкаганс.

Читайте також: Імпорт нафтопродуктів через морпорти України знизився на третину

За його словами, в “Адміністрації морських портів України” планують найближчим часом повернутися до результатів вантажопотоків 10-річної давності.

“Наша стратегія розвитку портів передбачає 2 сценарії до 2038 року: за песимістичним сценарієм ми повинні збільшити вантажопотік до 184 млн тонн, за оптимістичним – до 224 млн. Конкуренції не боїмося, працюємо над інфраструктурою та нормативними документами спільно з Мінфраструктури. Іноземні інвестори, банкіри й експедитори на одному з останніх форумів підтвердили, що інтерес до наших портів є”, – додав Райвіс Вецкаганс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-