Нафта дорожчає через тиск США на імпортерів іранської сировини

Нафта дорожчає через тиск США на імпортерів іранської сировини

Укрінформ
Ціни на нафту стримано зростають у середу за рахунок скорочення видобутку у Лівії та Канаді, а також на тлі тиску США на імпортерів іранської сировини.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com. 

Котирування серпневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures підвищилися на $0,18 (0,24%) - до $76,49 за барель. У ході торгів вартість перевищувала позначку у $76,6 за барель. Нафта WTI із поставкою у серпні на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчала на $0,17 (0,24%) - до $ 70,70 за барель, при цьому ціна піднімалася до $70,98.

Сьогодні чорне золото продовжує додавати у ціні, оновлюючи максимум за місяць, ринок відіграє повідомлення про те, що США вимагають від союзників припинити закупівлі іранської нафти до листопада.

Крім того, тиск щодо підвищення на ринок чинять дані Американського інституту нафти (API) про різке скорочення товарних запасів палива у США, а також невизначеність щодо обсягів поставок нафти з Лівії та Канади.

Читайте також: Нафтогаз дискримінує реформу газового ринку - лист Гройсману

За даними API, запаси нафти у США впали за тиждень, що завершився 22 червня, на 9,228 млн барелів, тоді як аналітики розраховували на менш суттєве скорочення - на 2,572 млн барелів, пише OilPrice.

Разом із тим резерви бензину збільшилися на 1,152 млн барелів замість очікуваного підвищення на 1,3 млн барелів. Запаси дистилятів зросли на 1,785 млн барелів, що перевищило прогнози більш ніж удвічі.

Офіційні дані міністерства енергетики США будуть оприлюднені у середу ввечері. Аналітики, опитані S&P Global Platts, прогнозують зниження запасів нафти на 2,3 млн барелів, а також збільшення резервів бензину на 160 тис. барелів, дистилятів - на 500 тис. барелів.

США вимагають від держав-союзників скоротити імпорт нафти з Ірану до нуля до 4 листопада 2018 року відповідно до положень американських санкцій, відновлених у травні, заявив у вівторок представник Держдепартаменту США під час брифінгу.

За його словами, Вашингтон бажає уникнути видачі дозволів на обхід санкцій або продовження діючих угод. Якщо ж компанії не згорнуть закупівлі або поставки нафти з Ірану до початку листопада, їм загрожують суворі санкції США.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 76,71 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 76,51 долара за барель, що на 37 центів вище за рівень закриття торгів ($76,14).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-