Нафтогаз дискримінує реформу газового ринку - лист Гройсману

Нафтогаз дискримінує реформу газового ринку - лист Гройсману

Укрінформ
Асоціація газового ринку України спільно з газопровідними компаніями направила лист Прем'єр-міністру Володимирові Гройсману, в якому просить уряд обмежити вплив групи Нафтогаз на газовий і суміжні енергетичні ринки країни.

Про це голова Асоціації газового ринку України Олександр Овдієнко сказав на прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми змушені у такій ситуації звернутися до Прем'єр-міністра з відкритими листом, текст якого також розмістимо на сайтах наших газорозподільних підприємств, на сайті Асоціації. Просимо нашого шановного Прем'єр-міністра втрутитись у ситуацію і не допустити фактично банкрутства всієї сфери газопостачання", - сказав Овдієнко.

За його словами, повний контроль НАК "Нафтогаз України" над операторами ГТС дозволяє маніпулювати даними про постачання і в кілька разів завищувати вартість газу для ТКЕ, що зводить нанівець державне регулювання галузі та дискримінує реформу газового ринку.

Голова АГРУ переконаний у тому, що дії групи Нафтогаз спрямовані на завищення вартості газу, що у нинішніх умовах становить загрозу не лише фінансової, а й соціальної нестабільності. З огляду на те, що практика нарощування "небалансів" за рахунок ухилення від поставок газу у рамках ПСО (покладення спеціальних обов'язків - ред.) триває, газорозподільні компанії змушені направити місцевим органам влади листи про те, до яких наслідків слід готуватися.

Читайте також: Уряд зменшив норму дивідендів для Укрзалізниці на 45%

Без втручання Кабінету міністрів розвиток ситуації призведе до масових судових процесів, а надалі - кризи у розрахунках за газ, наголосив Овдієнко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-