США запровадять ембарго на продажі іранської нафти - Держдеп

США запровадять ембарго на продажі іранської нафти - Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вимагатиме від усіх закордонних споживачів сирої нафти припинити імпорт цієї продукції з Ірану з 4 листопада нинішнього року для забезпечення економічного тиску на Тегеран.

Про це заявив у вівторок під час телефонного брифінгу в Вашингтоні високопосадоевець Держдепартаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Так, з 4 листопада",- зауважив представник зовнішньополітичного відомства у відповідь на запитання стосовно дати, коли США планують застосувати обмеження. 

"Ми збираємося ізолювати іранські фінансові потоки та маємо намір привернути увагу на тотальну згубну активність Ірану в регіоні", - сказав американський високопоставлений дипломат.

У цьому зв'язку він наголосив, що американська сторона готова запровадити санкції після вказаної дати проти міжнародних компаній, якщо вони фінансуватимуть іранський режим. Представник Держдепу також поінформував, що з цією метою проводяться переговори з іноземними країнами, під час яких Сполучені Штати роз'яснюють свою позицію.

Читайте також: Вихід з ядерної угоди - це найгірше, що Трамп міг зробити - президент Ірану

Обмеження обсягів нафти на світовому ринку зазвичай сприяє підвищенню ціни на нафтопродукти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-