Омелян обіцяє поєднати швидкісною дорогою Гданськ з Одесою

Омелян обіцяє поєднати швидкісною дорогою Гданськ з Одесою

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян пообіцяв збудувати український відрізок автомагістралі, що дасть можливість поєднати дорогою швидкісного руху Гданськ з Одесою.

Про це під час візиту до міста Ярослав на південному сході Польщі заявив міністр інфраструктури Польщі Анжей Адамчик, інформує rmf24.pl.

“Міністр Омелян поінформував під час зустрічі (в п’ятницю 22 червня - ред.), що українська сторона готує і приступить до реалізації великого дорожнього проекту, який поєднає Львів з Одесою з відгалуженням до Києва. Це буде автодорога швидкого руху. Ми сподіваємося, що це дасть можливість поєднати Одесу з портами Триміста (Гданськ, Гдиня, Сопот — ред.)”, - сказав Адамчик.

Він зазначив, що в наступному році році розпочнеться будівництво комерційної автомагістралі довжиною 80 км, яка об'єднає Львів з кордоном із Польщею у пункті пропуску “Корчова-Краківець”, до якого проходить автомагістраль А4.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту міністра інфраструктури Володимира Омеляна до Польщі 22 червня і його зустрічі з польським колегою Анжеєм Адамчиком досягнуто домовленість про створення робочої групи з розробки оптимального рішення для запуску залізничного маршруту сполученням Люблін-Львів.

Читайте також: Маршрут Люблін-Львів залізницею може з'явитись уже восени - Омелян

За підсумками зустрічі сторони підписали міжурядову Угоду про утримання дорожніх прикордонних мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні. Угода передбачає визначення правових засад, відповідно до яких буде здійснюватися комплекс технічних і організаційних заходів, необхідних для забезпечення належного експлуатаційного стану мостових споруд, що розташовані на кордоні.

Сторони також обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, розвиток транспортного коридору Via Carpatia, а також інтеграцію національної транспортної мережі до коридорів TEN-T.

Керівники профільних відомств позитивно оцінили результати запровадження у 2016 році залізничного сполучення Київ-Перемишль, відзначаючи його вагоме значення для обох країн, адже якщо у 2016 році ним скористалось 4 тис. пасажирів, то у 2017 році - 317 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-