Мінфін спростував необхідність секвестру держбюджету

Мінфін спростував необхідність секвестру держбюджету

Укрінформ
За результатами п'яти місяців року виконання загального фонду бюджету склало 99%, а з урахуванням спецфонду — 100%. 

Про це заявила новий керівник Мінфіну - в.о. міністра фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю "Економічній правді".

"За результатами п'яти місяців виконання загального фонду бюджету за доходами у нас — 99%, а якщо з урахуванням спецфонду — 100%. Ми уточнили деякі цифри, проаналізували статті, за якими в першому кварталі було невиконання, і зараз бачимо, що у травні-червні ситуація з наповненням бюджету вирівнюється", - зазначила вона.

Очільник Мінфіну підкреслила, що не бачить причин для секвестру державного бюджету.

"Я не бачу підстав для перегляду. Звісно, ризики є завжди, і завдання Мінфіну — ці ризики зменшувати. Саме тому ми не тільки проводимо моніторинг, а й маємо план дій щодо деяких надходжень до бюджету через ДФС та надходжень до Пенсійного фонду", - підкреслила вона.

Читайте також: У Рахунковій палаті повідомили, скільки недоотримав загальний фонд держбюджету

21 червня інформаційне управління Рахункової палати з посиланням на виступ голови Валерія Пацкана на засіданні комітету Верховної Ради України з питань бюджету повідомило, що у першому кварталі 2018 року загальний фонд державного бюджету України недоотримав 65,9 мільярда гривень, або 22,5% від плану надходжень. Основною причиною цього, за данними Рахункової палати, стало нездійснення запланованого розміщення облігацій зовнішньої державної позики.

Крім того, за словами Пацкана, привертає увагу і збільшення вдвічі, порівняно з першим кварталом 2017 року, виплат на погашення та обслуговування зобов’язань за державним і гарантованим державою боргом, що становили 89,2 млрд грн, або третину витрат державного бюджету.

За словами голови Рахункової палати, недоотримання запланованих надходжень загального фонду державного бюджету більш як на 15% зобов’язувало уряд, відповідно до статей 52 і 54 Бюджетного кодексу України, ініціювати внесення змін до закону „Про Державний бюджет України на 2018 рік” для збалансування витрат і надходжень державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-