Ремонт доріг: Омелян попередив регіони про можливий перерозподіл коштів

Ремонт доріг: Омелян попередив регіони про можливий перерозподіл коштів

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України та Державне агентство автомобільних доріг України ініціюватимуть перерозподіл коштів Державного дорожнього фонду між областями. 

Про це керівників обласних державних адміністрацій попередив міністр інфраструктури України Володимир Омелян на розширеній нараді щодо відновлення автошляхів, повідомляє прес-служба міністерства за підсумками наради.

«Ті області, які зривають або гальмують процес відновлення доріг і не використовують цільові кошти, будуть позбавлені цих надходжень. Гроші будуть передані в ті регіони, які хочуть і можуть ремонтувати дороги. І тоді нехай місцеві керівники виходять до людей і пояснюють, чому вони залишили область і людей без доріг», - зазначив Омелян.

Міністр наголосив, що Державний дорожній фонд передбачає захищене фінансування дорожньої галузі в 2018 році на рівні 32 млрд гривень. Однак частина областей не використовують цільових коштів. 

«Децентралізацію «Укравтодору» ми також провели успішно. Разом із дорогами ми передали на обласний рівень значні кошти на їх ремонт і утримання. Але низка областей тримає гроші на рахунках, дороги не будуються. Така ситуація є ганебною. Це - персональна відповідальність керівництва областей та дорожніх служб в регіонах”, - наголосив урядовець. 

Читайте також: Вантажний термінал у “Борисполі" може з'явитись до кінця року - Омелян

Омелян також висловив незадоволення тим, як у низці областей використовують кошти від митного експерименту. 

«Житомирська, Київська, Миколаївська та Полтавська області навіть не погодили переліки об’єктів, які вони планують відремонтувати за кошти митного експерименту. Навіщо ми билися за кожну гривню на дороги, якщо місцева влада цим не користується?” - запитав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, митний експеримент було ініційовано Кабінетом міністрів України та затверджено постановою №726 від 16 вересня 2015 року. Він полягає у спрямуванні 50% суми перевиконання загального обсягу щомісячних індикативних показників надходжень митних платежів, що справляються під час митного оформлення товарів, до спеціальних фондів  обласних бюджетів для фінансування реконструкції та поточного ремонту автомобільних доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-